Oglaševanje na Gozd in gozdarstvo

Spletni portal Gozd in gozdarstvo je verjetno največji in najbolj obiskan tematski portal o gozdovih in gozdarstvu. Namenjen je vsem, ki se aktivno ukvarjajo z gozdovi (lastniki, gozdarji, gozdni delavci) in drugim, ki jih zanimajo gozdovi ali pa jih obiskujejo. Portal vsebuje nasvete za gospodarjenje z gozdom, opravljanje gozdnih del ter zanimivosti in informacije, ki so zanimive rekreativnim obiskovalcem in drugim ljubiteljem gozdov.

Obiskanost in obiskovalci

Med obiskovalci prevladujejo posamezniki, ki jih zanimajo predvsem teme povezane s pridobivanjem lesa (sečnja, spravilo, prodaja lesa).

Obiskanost portala med letom nekoliko niha, odvisno od sezone. V letu 2023 je portal zabeležil 265.000 obiskov oz. v povprečju 22.152 obiskov na mesec.

Meseca marca 2023 je portal zabeležil več kot 32.000 obiskov, prikazanih pa je bilo več kot 55.000 strani.

Slika: Gibanje obiskanosti portala Gozd in gozdarstvo po mesecih

graf obiskanosti

Možnosti oglaševanja

Na portalu je mogoče oglaševati v obliki:

Oglaševanje s pasicami zagotavlja stalno izpostavljenost na vseh spletnih straneh portala. Na voljo je pasica pod menijem nad vsebino (850 x 150 px), pasica na dnu strani (850 x 300 px). Na vsakem mestu se prikazujejo do 3 različne pasice, kar zagotavlja približno do 11.000 prikazov mesečno. Zakupiti je mogoče tudi pasico v glavi desno zgoraj velikosti (330 x 120 px), kjer pa se prikazuje le ena pasica. Učinkovitost pasic (število klikov) je odvisna od podobe pasice in od izdelka oz. storitve, ki ga oglašuje.

Pregled ponudnikov je zbirka ponudnikov po posameznih področjih izdelkov in storitev, ki so razvrščeni po kategorijah v rubriki Ponudba, v vsaki kategoriji pa je največ 15 ponudnikov. Pregled ponudnikov je namenjen vsem, ki iščejo izdelke in storitve za gozdarstvo. Sestavni del pregleda ponudnikov je kratka predstavitev podjetja na samostojni strani.

Oglasni članek je besedilo, ki ga pripravi naročnik, objavljeno pa je v rubriki Zanimivosti in izpostavljeno na prvem mestu na prvi strani. Oglasni članki so namenjeni izobraževanju in obveščanju o novih izdelkih in storitvah. Z njimi je mogoče na bolj prijazen in manj vsiljiv način predstaviti oglasno sporočilo.

Naročilo oglaševanja in dodatne informacije

Za podatke o cenah oglaševanja in naročilo oglaševanja nam pišite ali pa nas pokličite. Odgovorili vam bomo na morebitna vprašanja in vam pripravili ugodno ponudbo za oglaševanje. Zagotavljamo vam, da naše cene niso visoke glede na učinkovitost. Že za 189 € je lahko vaše podjetje predstavljeno na portalu celo leto.

Za dodatne informacije ali ponudbo pokličite na telefon 041 931 824 (Irena) ali pa pišite na preslica@preslica.si.