O nas

Leta 2012 sem ustanovil podjetje Preslica, Marko Puschner s.p. z namenom, da uresničim projekte, ki sem jih načrtoval dlje časa. Pri delu za velik tematski spletni portal sem zelo dobro spoznal, kako deluje internet kot platforma za prenos informacij do bralcev (in strank), po drugi strani pa sem opazil, da številni, ki se ukvarjajo s promocijo in marketingom, ne razumejo delovanja spleta. To sta bila dva glavna razloga za ustanovitev Preslice.

Prvi uresničeni projekt je bil spletni portal za lastnike gozdov, ljubitelje gozdov in gozdarska podjetja Gozd in gozdarstvo. Z njim sem posegel na področje, na katerem je manjkalo informacij, povpraševanje po njih pa je bilo neizmerno veliko. Portal je hitro dosegel visoko obiskanost. Sledil je naslednji projekt, spletni portal Vrt in narava, ki prav tako dosega visoko obiskanost.

Dnevno se srečujem s podjetniki, predstavniki podjetij, ki imajo spletne strani, pa niso zadovoljni z njihovim učinkom. Večina ima glavno težavo, da imajo na videz lepo spletno predstavitev, ki pa ji manjka vsebina. Vsebina pa je ključnega pomena za uspeh na internetu. Dolgoletne izkušnje, ki jih redno nadgrajujem z novim znanjem, uporabljam pri svetovanju, kako povečati obiskanost spletnih strani in predvsem njihovo učinkovitost na osnovi kakovostnih vsebin.